Życie bez glutenu – czy gluten jest naprawdę wrogi?
Czasami skorzystanie z rad dietetyka to optymalne rozwiązanie. Czemu? Bowiem na świecie pojawia się dużo mitów, jakie dotyczą jedzenia. Choćby mit dotyczący glutenu. Sporo osób twierdzi, że gluten jest szkodliwy. Faktycznie, jest – problem polega na tym, że tylko dla niektórych ludzi. Produkty mleczne również są szkodliwe dla alergików. Skutkiem tego przed przemianami żywieniowymi trzeba zwrócić się po radę do dietetyka, jaki zaleca różnorodne testy i sprawdza, czy nie jesteśmy alergikami. Ludziom trudno jest wybrać się do specjalisty w dziedzinie odchudzania, albowiem nie pragną się przyznać że posiadają jakikolwiek problem. Sami selekcjonujemy dietę odchudzającą licząc na to, że nam się uda oraz, że szybko zdobędziemy ładną i szczupłą postawę. Tymczasem prawda bywa totalnie inna oraz nagminnie nie udaje nam się. Dieta odchudzająca nie funkcjonuje czy też najzwyczajniej w świecie nie posiadamy siły na to, aby stosować ją tak długo jak jest zapisane w jej założeniach. Największym błędem jest zastosowanie paru rodzajów diet, jedna po drugiej i przerywanie ich po niedługim czasie oraz wracanie do starych przyzwyczajeń żywieniowych. Czemu? Albowiem organizm zaczyna przyzwyczajać się do tego, że stosowna ilość jedzenia zostaje mu odebrana, nie daje mu się kalorii w takiej ilości jakby pożądał oraz zaczyna się chronić kiedy tylko jest ich mniej. wszystko o glutenie Ta ochrona skutkuje kolosalnym zwolnieniem metabolizmu, przez co to co zjemy będzie się odkładało w organizmie, zwłaszcza, jeśli nieoczekiwanie zjemy nadmiernie mnóstwo. To bazowy błąd odchudzających się, lepiej w takim razie zacząć jedną długotrwałą dietę jednak nie zmieniać jej.
Zobacz filmik